top of page

Kako odabrati najboljeg fotografa za sebe

danas je 4. od 6 tema o ispadanju na fotkama (ako si propustila prethodne, pronađi ih na blogu).

Danas pričamo o tome kako odabrati najboljeg fotografa za sebe.

Krenimo od pretpostavke da ti je neugodno se fotografirati i vjerojatno to radiš prvi put (bez obzira koji tip portreta radiš).


Dakle, treba ti netko tko:


- će biti pristupačan i profesionalan: na fotkanju ti najprije mora biti ugodno jer fotkanje je iskustvo koje se pamti, iako ti to iskustvo nije u lijepom sijećanju, neće ti se fotke sviđati ma koliko bile dobre. Znam šta pričam.


- s kime češ se jednostavno dogovoriti o svim detaljima fotkanja kao i o tvojim željama vezanim za fotkanje:

to jeste nešto što odrađuješ jednom, najčešće u min. intervalu od 6 mj, ali ako se ne razumijete, to bi moglo otežati stvari.

- čija energija i način rada ti paše: jako bitno! sa fotografom trebaš kliknuti, a i nemoj tražiti od fotografa tuđi stil fotki.

- i zadnje, ali nikako manje bitno, netko tko zna šta radi:

mislim da ovo ne traži objašnjenje....


S druge strane, nemoj birati fotografa isključivo zbog;


- cijene: zapamti cijena loše fotografije je puno veća nego cijena dobre. To znači da ako uzmeš fotografa za neki neponovljivi događaj kao npr. vjenčanje / rođendan djeteta.. i ne dobiješ dobre fotke, visoka cijena je neimanje lijepih uspomena. Mnogo puta sam čula to od ljudi koji su birali fotografa isključivo jer je bio jeftin, pa su požalili. Nazad nema...


- popularnosti: to što je netko popularan ne znači da zna šta radi ili da će ti pasati njegov pristup.


- zato što daje masu fotki: nemoj pasti na zamku količine. Misliš da dobijaš više za svoj novac, a zapravo dobijaš manje. Manje kvalitete i manje truda.Ako ti je draže dobivati ovakve i druge inspiracije i novosti u tvoj inbox, pretplati se na newsletter:Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page